سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دانشجویان برق دانشگاه خمینی شهر

تست زمان قطع و وصل (  (ON &OFF TIME TEST

 

زمان قطع و صل کلید باید استاندارد باشد زیرا وصل خیلی سریع آن باعث ضربه به مکانیزم و بقیه ی تجهیزات کلید می شود و قطع کند آن باعث زمان طولانی جرقه در آن می شود و در دو حالت صدمه به سیستم را در بر دارد پس باید از زمان استادارد پیروی کند که عبارت است از :

On time  = 100 m sec + 10m sec

Off time = 50 m sec + 10 m sec

در انجام آزمایش فوق از دستگاه sverker   استفاده می شود این دستگاه دارای دو قسمت اولیه و ثانویه است که ولتاژ و جریان متغییر می دهد که به صورت دستی و اتوماتیک کنترل می شود

 

کلید تحت آزمایش یک عدد کلید واگنی با مکانیزم خاموش کنندگی کم روغنی و با عمل کنندگی به صورت شارژ فنربود برای انجام این آزمایش بوبین های عمل کنندگی را به ولتاژ 110 ولت دستگاه وصل کرده و به وسیله ی آن کنترل کردیم و به دو طرف فینگر های آن دو سیم وصل کردیم و آنهارا به کنتاکت های تایمر متصل نمودیم سلکتور سوئیچ را روی حالت on+ timer   قرار دادیم  هنگامی که فنر شارژ است به وسیله ی دستگاه به آن فرمان دادیم که نتایج زیر حاصل شد.

On time 380 m sec

 

 

 

 

تست زمان شارژ فنر

در تست زمان شارژ فنر مدت زمانی که طول میکشد فنر توسط موتور شارژ شود را توسط کرنومتر اندازه می گیریم که زمان نا متعارف آن باعث فشار آمدن به موتور یونیورسال آن می شود. زمان شارژنرمال آن برابر 11 تا 9 ثایه است.

 

 

نکته: فرمان c-o   یعنی باز و بسته سریع که در ولتاژ های kv  230 وجود دارد و c-o-c-o فرمان بسته باز بسته باز سریع در وتاژ های بالای   230kvاست که بر روی کلید درج می شود .

 

 

 

 

 

  

تست اینترلاک های کلید قدرت:

 

از اینترلاک های مهم در کلید های واگنی:

1-  اینترلاکی است که درکنار هندل شارژ دستی کلید وجود دارد که از در هنگام شارژ موتوری آن از شارژ دستی آن ممانعت می کند وبه صورت سلکتوری است .

2-  اینترلاکی که یه صورت کلید است و در هنگام قفل بودن آن از حرکت واگن جلوگیری می شود تا کلید آماده عملکرد باشد و هنگام قفل مکانیزم عملکرد بتوان واگن را جابجا کرد تا هنگام اتصال ناقص فینگرها کلید فرمان نگیرد.

 

 

 

 

تست همزمانی کلید با دستگاهSMC     (میلی گراف)

در این تست زمان قطع و وصل یکسان کنتاکت های سه پل کلید بررسی می شود این تست به وسیله ی دستگاه میلی گراف یاsmcانجام می شود ودر دستگاه های قدیمی به این صورت انجام می شود که بوبین عملگر کلید توسط دستگاه کنترل می شود و از فینگل های ورودی و خروجی کلید به دستگاه وصل می شود دستگاه دارای کاغذی است که به صورت   10m sec به   10 m sec مدرج است  . کاغذ را با سرعت می کشیم و فرمان وصل را صادر می کنیم  قلم های موجود در دستگاه زمان وصل هر کنتاکت را به صورت خط هایی بر روی کاغذ نقش می اندازد . هر چه شروع خط ها به هم نزدیک تر باشد بهتر است و هر چه سرعت کشیدن کاغذ بالاتر باشد دقت انجام آزمایش بالاتر است .

 

در دستگاه های جدید اساس کار به این صورت است که دستگاه دارای 4 سری پرت است که سری اول dc   ورودی دستگاه است و سری دوم برای همزمانی کنتاکت ها در زمان قطع و وصل استفاده می شود و سری سوم برای کنتاکت های خشک یا کمکی استفاده می شود که زمان عملکرد آنها را اندازه می گیرد   و سری چهارم کنتاکت رزیستانس را اندازه می گیرد که کنتاکت رزیستانس ها باید در حد میکرو اهم باشند به طوری که جریان 10 آمپری dc   را به کنتاکت ها اعمال می کند و مقاومت dc    را اندازه می گیرد .    پرت های هم زمانی قطع و وصل و کنتاکت رزیستانس به فینگرهای کلید وصل می شوند از دستگاه sverker   دو ورودی به دستگاه می دهیم یکی جریان 10آمپری برای تست کنتاکت رزیستانس ویکی ولتاژی حدود 125 ولت برای عملکرد  بوبین های قطع و وصل کلید صادر می شود .

نتایج آزمایش به شرح زیر بود :

در زمان closing :

گراف زمان عملکرد برابر 118   118    118  

جریان بوبین 1.76 آمپر

کنتاکت رزیستانس : 159    157    176 میلی اهم بود که باید در حد 200 تا 400 میکرو اهم باشد .

عواملی مثل رنگ شدگی فینگر ها و رگلاژ نبودن کنتاکت ها و آلودگی های روی کنتاکت و محل اتصال آن باعث زیاد شدن این مقاومت می شود . 

در فرمان  tripداشتیم :

054.1       053.9      1 .054    میلی ثانیه که حدود 50 میلی ثانیه باید می بود .


ارسال شده در توسط میلاد طاهری-آرش کاویانی